Luumuhyydykekakku,
joka sai päälleen tumman suklaakiilteen,
Kiilteestä tulikin murheenkryyni koska ei jähmettynyt kuten olisi pitänyt,
johtuen siitä että kerma jäi alilämpöiseksi. :/
Maussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, vaan maistui mukavasti luumulle ja suklaalle.
pohja:
200 g siirappipiparkakkuja
75 g margariinia
täyte:
6 liivatetta
5 dl flora vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g luumumarmeladia
(1 tl vaniljasokeria)
200 g valkosuklaata
½ dl mehua
tumma suklaakuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
koristeet sokerimassaa
Murskaa piparkakut ja sulata voi, ja yhdistä.
Painele muruseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuustot ja luumumarmeladit sekä sulatettu valkosuklaa.
Kuumenna mehu tai muu neste kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
Kuorrute:
Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta tulee olla kuumempaa kuin esim kädenlämpöistä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jos haluat kiiltoa, lisää voi nokare joukkoon.
12/2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)