lauantai 2. helmikuuta 2013

Puolukka-valkosuklaa hyydykekakku

Puolukka-valkosuklaa hyydykekakku,
toinen näistä tehty jouluksi siirappipiparipohjalla 12/11 ja glögikiilteellä.
ja toinen digestivepohjalla 02/12 sekä puolukkamehukiilteellä.
 
 
Pohja
200 g piparkakkuja (tai Digestive-keksejä)
75 g margariinia
 
Täyte
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
½ dl vettä/mehua
200 g puolukoita
 
Kiille
3 liivatetta
3 dl puolukkamehua tai glögiä
n. 1 dl puolukoita

Peitä irtopohjavuoan pohja (24-26 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita piparimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele useassa erässä puolukoita. Näin puolukan maku ja väri eivät tartu täytteeseen vaan ne säilyvät kirpeinä sattumina makeassa ympäristössään. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.
 
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna puolukkamehutiivistettä vedellä sopivan vahvaksi. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.
 
 
 Tässä glögikiille ja piparkakkupohja.
Koristeena kuohukermapursotus ja sokerimassa joulutähdet.



Tässä puolukkamehu kiille (tiivisteestä tehty) ja digestivekeksipohja.

2 kommenttia:

  1. Kakku näyttää hyvälle! Ajattelin ehkä sunnuntaiksi tehdä tällaisen kakun. Miten makeaa tästä tuli (vai oliko kovinkin kirpeää?) ja kauanko tämän tekemisessä suunnilleen meni laskematta mukaan noita hyytymisaikoja, jos vielä muistat? :)

    VastaaPoista
  2. Tää puolukka-valkosuklaa kakku on kyl ehottomia lemppareitani hyydykepuolelta! :) Valkosuklaa tuo niin paljon makeutta, että puolukat tekevät ihanan piristyksen siihen. Ei ole kirpeää. Ja jos tuntuu et haluaa enemmän makeutta, voi sokeria lisätä vielä täytteeseen. :)
    Olisko valmistusaika alle puolisen tuntia kaikenkaikkiaan..plus tietty hyytymisajat.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi! :)