lauantai 27. huhtikuuta 2013

Appelsiinikierrepullat

Tänä viikonloppuna leivottiin taas pullaa,
 ja halusin kokeilla jotain uutta makua,
 joten päädyin yhdistämään appelsiinin makua täytteeseen.
Kivasti maistui pullissa siis appelsiini ja olivat kyllä makeampia kuin nuo kanelikierteet mitä tänään lisäksi tehtiin, mutta ehottomasti kokeilun arvoisia.
 Seuraavaksi kenties taas jotain uutta makua. :)

 
Peruspullataikina ohjeena sama jota olen käyttänyt mm. näissä pullissa.
Tässä vielä resepti:

5 dl maitoa/vettä
1 pala tuorehiivaa/2 pussia kuivahiivaa
1 muna
2 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
15-16 dl (noin 1,2 kg) puolikarkeita vehnäjauhoja
150-200 g margariinia/voita
1 rkl kardemummaa
 
Täytteenä
1 rasia paistonkestävää appelsiinimarmeladia
 
voiteluun
1 kananmuna
 
koristeena
raesokeria

 
  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi eli + 37 asteeseen (kuivahiiva +42).
Murenna tuorehiiva taikinakulhoon (tai kuivahiivaa käyttäessäsi sekoita se jauhojen joukkoon).
 Lisää osa maidosta ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
 Lisää loput maidosta sekä muna ja mausteet.
Sekoita maitoon 7 dl jauhoja (+kuivahiiva), että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa.
Lisää 7 dl jauhoja ja alusta taikina käsin kimmoisaksi.
 Lisää lopuksi taikinaan huoneenlämpöinen rasva.
Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
 Voit tarvittaessa lisätä taikinaan jauhoa, jos taikina tuntuu liian tahmealta.
 Jätä vähän jauhoja leivontaan.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta kohoamaan ainakin 20 minuutiksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi.
 Kauli taikinasta suorakaide ja sivele siihen appelsiinimarmeladia.
 Kääri levy kokoon ja leikkaa rullasta parin sentin paksuisia viipaleita.
Sijoita kierrepullat joko yksittäisiin paperivuokiin tai suoraan voipaperille uunipellille.
Anna pullien nousta pyyhkeen alla parisenkymmentä minuuttia.
Vispaa muna pienessä kulhossa ja sivele pullasudilla munaseosta jokaisen pullan pintaan.
Sirottele pullien koristeeksi raesokeria ennen niiden uuniin menoa.
 Paista pullat uunissa 225–asteen lämmössä 8-12 minuuttia,
tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kiiltävän kullan ruskean pinnan.  
 
Lisäksi tehtiin näitä kanelikierteitä samalla tyylillä kuten tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)