Kaikille ketkä tykkäävät syödä pikkuleipätaikinaan sellaisenaan, niin tämä maistuu varmasti.
Eli makeaa keksitaikinaa suklaapaloilla fudgemaisina nameina.
1/2 dl sokeria
1 1/3 dl fariinisokeria
140 g voita
3/4 dl + 2 rkl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl suklaahippuja tai -rouhetta (käytin fazerin tummaa suklaata)
Mittaa kattilaan 3/4 dl fariinisokeria, 70 g voita sekä 3/4 dl kermaa.
Kiehauta aineksia noin viiden minuutin ajan, jotta seos sakenee hieman. Jäähdytä.
Mittaa vatkauskulhoon sokeri, loput tummasta sokerista ja voista. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Lisää joukkoon 2 rkl kermaa.
Sekoita vaniljasokeri ja vehnäjauhot keskenään ja lisää edellisiin. Sekoittele hyvin.
Lisää lopuksi kiehautettu ja jäähdytetty seos sekä rouhittu suklaa, mutta jätä osa suklaista koristelua varten.
Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla suojattuun noin 15 x 15 cm olevaan vuokaan.
Ripottele loput suklaat massan päälle.
Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Pilko jähmettynyt massa haluamasi kokoisiin paloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)