torstai 25. huhtikuuta 2013

Ranskalainen tonnikalapiirakka

Ranskankermainen tonnikalapiiras, jossa maistuu kivasti ja aika vahvasti sitruunapippuri.
Jos et ole pippurin ystävä, voi valita jonkun muun maustetun tonnikalan.

 
pohja
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
 
täyte
1 prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 prk tonnikalaa mausteena sitruuna-pippuri
tilliä
2 dl juustoraastetta
 
Nypi margariini ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi.
Vuoraa taikinalla voideltu piirakkavuoka.
Sekoita ranskankerma, tonnikala, ja kananmunat keskenään ja kaada pohjan päälle.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi tilliä.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 
 
 


2 kommenttia:

  1. En saanut millään taikinaa riittämään normaaliin pyöreään piirakkavuokaan eli kannattaa tehdä kaksinkertanen annos taikinaa ��

    VastaaPoista
  2. Erittäin herkullinen piirakka ja helppo tehdä. Tonnikalaa laiton kaksi purkkia.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi! :)