tiistai 21. toukokuuta 2013

Jauheliha-fetajuustopiiras

Tästä määrästä tulee iso piiras, eli isompi kuin mitä omaan 24 cm vuokaan tungin ja uunissahan se paisui paisumistaan,
oikea vuokakoko olisi varmaankin ollut 28 cm.
Tai sitten kannattaa hiukan ainemääriä pienentää. :)
 

Pohja:
250 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
3 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Sekoita pehmeä voi ja rahka keskenään.
Lisää seokseen jauhot, ruokasooda ja suola.
Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 punainen paprika
3 kananmunaa
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
200 g kermaviiliä
200 g juustoraastetta
100 g fetajuustoa

Ruskista pannulla jauhelihat ja pilkottu paprika.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, kermaviili ja juustoraaste.
Sekoita keskenään jauheliha-paprikaseos ja kermaviili-kananmunaseos.
Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle fetajuustoa.
Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)