lauantai 25. toukokuuta 2013

Raparperi-kahvikakku

Raparperikakku, joka kuivakakuksi luetaan,
mutta on sopivan kostea ja ihanan raparperinen.
 Vaniljarahka tuo kivan lisän tähän,
mutta voit korvata sen ihan maustamattomallakin jogurtilla tai rahkalla.
Alkuperäinen resepti täältä.
Maistuvaa viikonloppua! :)


 
pohja
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
150 g margariinia
175 g skyr vaniljarahkaa + ½ dl maitoa
(tai 2 dl maustamatonta jogurttia)
3 kananmunaa
4 dl raparperin paloja
 
kuorrutus
200 g tummaa suklaata
50 g voita
strösseleitä

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
 Sekoita rahka ja maito (jogurttia ei tarvitse löysentää).
Sulata margariini, lisää siihen kananmunat ja rahkaseos.
Sekoita keskenään kuivat aineet sekä margariiniseos.
Lisää lopuksi raparperin palat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 1 h.
Tarkista kypsyys tikulla kakun keskiosasta
(jos tikkuun jää taikinaa, anna kakun vielä kypsyä).
Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä.
Sulata kattilassa kuorrutteen voi ja suklaa.
Valuta kakun päälle ja koristele.


2 kommenttia:

  1. Tää raparperi kahvikakku oli niin ihanan kosteaa :)
    t. Äippä

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi! :)