lauantai 18. toukokuuta 2013

Raparperi-murupiirakka

Raparperi-kausi on nyt kuumimmillaan,
joten mitäpä sitä muutakaan leipoisi kun niistä jotakin hyvää,
tällä kertaa raparperi-murupiirakkaa.
Makoisaa viikonloppua!
 
 
Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
4 rkl vettä

Täyte:
5 dl raparperin paloja
2 dl sokeria

Päälle:
200 g voita
1 dl sokeria
 reilu 2 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniliinisokeria

Nypi pohjan kuivat ainekset ja pehmennyt voi keskenään.
Lisää munat ja vesi.
Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperin päälle uunipellille.
Pilko raparperit.
Sekoita raparperit ja sokeri keskenään ja levitä tasaisesti pohjan päälle.
Päällistä varten sekoita pehmennyt voi, sokeri, jauhot ja vaniliinisokeri.
Ripottele täytteen päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)