perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mutakakku

Mud cake eli mutakakku tehtiin tälle perjantaille.
Mutakakun nimensä veroisesti tulee jäädä keskeltä raa'aksi ja parhaimmillaan se on tarjoiltuna vaniljajäätelön, marjojen tai kermavaahdon kera.
Meillä kokeiluun lähti tuo uusi appelsiinimaitojäätelö ja hyvää oli. :)

Suklaista viikonloppua!

 
Koristelusta vastasi innokas pikkuväki. :D
Koristeina siis tomusokeria, suklaarusinoita ja sokerimassaperhosia.


pohja
 150 g tummaa leivontasuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 munaa
2 ½ dl sokeria
 
Sulata suklaa.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Jos laitat pohjalle leivinpaperin, on kakkua helpompi valmiina siirrellä.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-30 minuuttia.
( Itse pidin uunissa tällä kertaa noin 20 min,
mutta omaan makuuni olisi saanut olla vielä enemmän raaka.)
Mutakakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman raa’aksi.
Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.
Ripottele pinnalle tomusokeria.
Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaikkapa marjojen kanssa.
 

2 kommenttia:

  1. Mutakakku on parasta, nams :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. :) ja melkeinpä vaikka taikinana pelkästään menisi: :D

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)