Tein Daim-suklaisen kahvikakun rotinoiksi
ystävälleni pienen prinssin syntymän johdosta.
ystävälleni pienen prinssin syntymän johdosta.
Onnea Lauran perheelle! ♥
Daim-kahvikakku tummalla suklaakuorrutteella
300 g voita
Daim-kahvikakku tummalla suklaakuorrutteella
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
200 g daimsuklaata
100 g tummaa suklaata
kuorrute:
160g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
1½ rkl voita
koristeet sokerimassaa,
kengissä silkkinauhat
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)