perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mansikka-raparperi hyydykekakku

Tästä ei kesän maku parane, tässä juustokakussa yhdistyvät unelmaisesti
mansikka ja raparperi.
Tein tälläisen kokeilun tarjolle Pihla-tyttösen 4-vuotissyntymäpäiville.
Kakku mitoitettu 26 cm vuokaan.





 
Pohja
180 g digestivejä
75 g voita
 
Täyte 1
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
300 g mansikoita
6 liivatetta
½ dl sokeria
½ mansikkamehua
 
Täyte 2
raparperikiisseli:
400 g raparperia
1 dl sokeria
 
2,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
7 liivatetta
½ raparperimehua

koristelu
tuoreita mansikoita
sokerimassakoristeita


 
 
Murskaa keksit ja sulata voi.
Yhdistä nämä ja taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
 
Tee täyte 1: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto.
Jos käytät tuoreita mansikoita, niin pilko mansikat,
jos käytät pakastemansikoita, murskaa niitä ja valuta nestettä pois.
Sekota liivatteet kuumaan mansikkamehuun
ja yhdistä kermatäytteeseen vatkaten.
Lisää mansikat käännellen joukkoon, mausta sokerilla maun mukaan.
Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan
ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
 
Tee täyte 2, kun edellinen kerros on hyytynyt:
Keitä raparperit ja 1 dl sokeria kattilassa, kunnes ovat pehmeitä ja jäähdytä.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa vispi, lisää joukkoon tuorejuusto ja raparperikiisseli.
Ota hiukan raparperikiisselistä nestettä,
kuumenna se ja lisää siihen liivatteet.
Lisää liivateseos vatkaten täytteeseen.
Levitä raparperitäyte hyytyneen mansikkatäytteen päälle ja tasoita.
Laita koko kakku hyytymään vielä ainakin kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.




2 kommenttia:

  1. Hitsi, mulla oli kuule ihan samanlainen visio päässäni tämmöisestä kakusta (koristelua myöten)! =D Oliko tuo raparperikerros tuollaisenaan hyvä vai tuliskohan mahdollisesti kiva, et pohjalla ois tuota kiisseliä ja mansikkamousse sit vain hyydytettynä..? Ens viikon viikonloppuna on meidän poitsun 4v synttärit ja aion tehdä jonkinlaisen mansikka-raparperikakun sinne. Tuo yhdistelmä on myös minun suosikkejani ;) En ole vain juustokakkuun tuota kerennyt testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauska sattuma. :D Raparperi-mansikka yhdistelmät vaan maistuu todella hyvälle.
      Ja varmasti toimisi juuri noinkin että raparperimousse pohjalla ja vaan mansikat hyydytettynä. :)
      Mukavia juhlia teille! :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)