sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mustikka-murupiirakka

Mustikka-aikaan ei mikään ole sen parempaa kuin tuoreet mustikat
ja niistä tehdyt leivonnaiset.
Tässäpä yksi ohje, eli tälläinen helppo murotaikinapohjainen mustikkapiirakka.
 
 
     pohja
     200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
1dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte
3 dl mustikoita
sokeria
3/4 dl perunajauhoja
 
 
Valmista pohja.
Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
Sekoita.
Painele 2/3 taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Jätä 1/3 osa pinnalle ripoteltavaksi.
Valmista täyte.
Lisää mustikoihin sokeria makusi mukaan.
Sekoita joukkoon perunajauhot, jotka kiinteyttävät seoksen.
Kaada täyte pohjan päälle.
Tiputtele lopuksi täytteen päälle loput murotaikinasta pieninä nokareina.
Paista 200-asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tosi maistuva piirakka :) Käytän itse perunajauhojen ja sokerin tilalle täytteeseen 1 dl hillosokeria ja enemmän marjoja ;)
    terkuin Äippä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mielettömän hyvää olikin Äipän mustikkapiirakka, tietenkin! ♥

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)