Tämä kakku oli taas jotain ihan uutta,
ja hetki meni pohtiessa miten sen toteutan.
Siitä tuli isompi kuin mitä oli tarkoitus,
muuten en siitä tarpeeksi hanskamaista olisi saanut.
Kakku lähti yllärisynttärilahjaksi thai-nyrkkeilyä harrastavalle 30-vuotiaalle.
Paljon onnea Ossi! :)
Pohjana mehevä kaakaopohja (ohje),
kostutus sprite,
täytteenä tuoremansikkamousse,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys marsipaania ja
koristeet sokerimassaa.
Mansikkamousse tuoreista mansikoista
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
sokeria
10 liivatetta
½ dl mansikkamehua
litra tuoreita mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuustot.
Pilko tuoreet mansikat paloiksi.
Kuumenna mansikkamehu ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää liivateseos tasaisena nauhana kerman joukkoon.
Lisää joukkoon mansikat ja sekoita, mutta älä murskaa mansikoita.
Hei, Paljo pyytäisit samanlaisesta kakusta?
VastaaPoistaJa jos saan kysyä, niin oletko minkälaista vuokaa käyttänyt tämän kakun tekoon, jotta saat tuon muodon ja korkeuden? ja millä keinolla tuo sokerimassa kiiltää?
Kiitos avusta!
Yst. KB
Moikka!
PoistaSamanmoisesta kakusta pyytäisin ehkä jotain 60-70 eur paikkeilla, kakku oli aika iso.
Tein kakkupohjan suorakaiteenmuotoisella pohjalla, johon sitten ns piirsin hanskan mallin. Kohoamaan (eli tein hanskan nousemaan kärkeä kohti) ja peukaloon käytin jämäpaloja, paljon täytettä ja sokerikreemiä. Sitten päällystin marsipaanilla, joka kiiltää sen takia että on käsitelty alkoholilla (80 %), joka haihtuu heti pois, mutta putsaa kakun pinnan. Myös vedellä pyyhkiminen aiheuttaa kiillon. Mutta tekee vielä enemmän tarttuvammaksi ja märäksi.
Toivottavasti näistä oli jotain apuja KB! :)
Mistä tuota 80% alkoholia saa?
PoistaEntä voiko sokerikreemin tilanne käyttää kermavaahtoa ja ihan vaa sokerimassaa päällimmäiseks? riittääköhän 500g sokerimassa normikokosee kakkuu?
VastaaPoistaeli onko åeukalo erikseen lisätty ja parsipaanilla yhdistetty ja saatu sen näköseks et se ois leikattu tuohon muotoon?
kiitos kovasti avusta :)
Voi käyttää kermavaahtoa sokerikreemn tilalla, se sitoo kosteutta kyllä, joskin ei ihan niin tehokkaasti kuin sokerikreemi. Normikokoiseen kakkuun varaisin yli 750g sokerimassaa, se kun riippuu ihan kuin ohueksi sen kaulit, minkämuotoinen kakku jne. Peukalon tein jämä kakku paloista, siis leikkasin sen aluksi jo tuohon kakun malliin mukaan ja sitten vähän lisäilin päälle jämäpaloja ja kreemasin koko kakun sokerikreemillä, eli yhtä aikaa on peukalo tehty kuin muu kakku, ei erkseen. :)
Poista