Mikäpä olisi ihanampaa kuin pullantuoksuinen koti.
Siispä lauantai-illan kunniaksi lasten kanssa leivottiin kanelisilmä-pullia.
Kivaa viikonloppua! :)
Pullataikina:
5 dl kevytmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Sulata voi.
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Sulata voi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva.
Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.
Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Lisää joukkoon jauhoja pienissä erissä ensin sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten.
Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 ½ rkl sokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
1 ½ rkl sokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 kananmuna
raesokeria
1 kananmuna
raesokeria
Jaa taikina kahteen osaan.
Käsittele yksi puolikas kerrallaan.
Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin.
Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.
Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
Anna pullien kohota liinalla peitettynä n. 10 minuuttia.
Paina sormella keskelle kolo pohjalle asti.
Voitele munalla.
Sekoita pehmeä voi, sokeri, kaneli ja vaniljasokeri keskenään.
Laita reilu teelusikallinen täytettä jokaisen pullan koloon.
Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)