maanantai 2. syyskuuta 2013

Omena-hyydykekakku

Toisen kaksospoikani nimipäiviä juhlistettiin pienimuotoisesti tässä.
Tein tarjolle tälläiseen omenoiden kulta-aikaan soveltuvan
omenahyydykekakun
sekä
meetvurstipiirakkaa (ohje).
Tää omenakakku vaatii ehkä hitusen enemmän vaivaa,
mutta menee kyllä ehottomaan hyydykekakkujen kärkeen.
Maultaan mielettömän hyvää eikä ollenkaan liian makeaa.
Onnea Justus! ♥



pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita

täyte
n. 200 g hapanta omenaa pieninä kuutioina
1 dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
4 liivatelehteä
sokeria
 
kiille
n. 250 g hapanta omenaa pieninä kuutioina
1 rkl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria


 
Täytettä varten kuutioi omenat suht tasakokoisiksi kuutioiksi.
Laita pieneen kattilaan omenakuutiot, vesi, vaniljasokeri ja kanelia. 
Anna omenoiden kiehua liemessä 3 minuuttia ja
 jätä kuutiot jäähtymään ja maustumaan liemeen.

Murskaa keksit.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma.
Lisää joukkoon mascarpone.
Valuta omenakuutiot ja ota liemi talteen.
Kuumenna liemi ja liuota siihen liivatelehdet.
Sekoita kermaseokseen omenakuutiot ja hieman jäähtynyt liivateliemi.
Lisää täytteeseen maun mukaan sokeria ja kaada täyte vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille.
Kuutioi omemat suht tasakokoisiksi kuutioiksi.
Kiehauta kattilassa omenakuutiot, sitruunamehu, vesi ja hyytelösokeri.
Anna seoksen jäähtyä mahdollisimman haaleaksi ennen kuin kaadat sen täytteen päälle.

Anna kiilteen hyytyä hetken jääkaapissa, ennen kakun irroitusta vuoasta.
Koristele halutessasi.
Itse laitoin sokerimassakoristeita, joiden alle sulatin valkosuklaata.

2 kommenttia:

Iso kiitos kommentistasi! :)