Muumimamma käsilaukkuineen koristaa tätä 3-vuotiaan tytön pinkkiä kakkua, joka valmistui viime sunnuntaille.
Lisäksi tein reunoille vaaleanpunaisia kukkia.
Lisäksi tein reunoille vaaleanpunaisia kukkia.
Paljon onnea Jemina! :)
Laktoosittomassa ja gluteiinittomassa 25 hlön kakussa on
pohjana tumma mehevä pohja gluteeiinottamana ,
pohjana tumma mehevä pohja gluteeiinottamana ,
kostutus sprite,
täyte vadelmamousse (ohje) ,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet ja päällys sokerimassaa sekä marsipaania.
Gluteiiniton tumma mehevä kaakaokakkupohja
(26 cm vuokaan)
Gluteiiniton tumma mehevä kaakaokakkupohja
(26 cm vuokaan)
3 dl gluteiinitonta jauhoseosta
2 ½ dl perunajauhoja
4½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
2 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
225 g voita tai margariinia
5 ½ dl sokeria
5 munaa
4½ dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl perunajauhoja
4½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
2 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
225 g voita tai margariinia
5 ½ dl sokeria
5 munaa
4½ dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota gluteiinittomilla korppujauhoilla vuoka
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja
ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa noin 15 min.
Jäähdytä kunnolla ennen täyttöä ja leikkaamista, kakku hajoaa herkästi osiin.
Jääkaapissa yön yli jäähdytyksen jälkeen on kaikista helpoin leikata.