Rakas ystäväni sai pikku prinssin ja rotinakakuksi tein hänelle tälläisen suklaakakun.
Koristeena poikavauva lepäilemässä syksyn lehtien päällä.
Onnea Eevan perheelle pienestä ihmeestä! ♥
Kakussa on
mehevä suklaapohja,
välissä tummasuklaatryffeliä ja
päällä valkosuklaa-maitosuklaatryffeliä.
välissä tummasuklaatryffeliä ja
päällä valkosuklaa-maitosuklaatryffeliä.
Kakku on parasta tehdä tässä koossa noin 24 cm irtopohjavuokaan,
itse tein sen suurempaan ja siitä jäi turhan matala.
itse tein sen suurempaan ja siitä jäi turhan matala.
pohja
130 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl öljyä
2 ¼ dl
kylmää vettä
4 ⅞ dl vehnäjauhoja
2
dl sokeria
1 dl fariinisokeria
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl
vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 kananmunaa
120 g
ranskankermaa
Sulata voi ja suklaa pohjaa varten ja sekoita ne.
Sekoita leivinjauhe ja ruokasoodan jauhoihin,
sekoita kaikki muut ainekset keskenään
ja lisää joukkoon rasva-suklaaseos sekä jauhoseos.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
sekoita kaikki muut ainekset keskenään
ja lisää joukkoon rasva-suklaaseos sekä jauhoseos.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan (noin 24 cm).
Paista alatasolla uunissa 175 aseessa noin 45 minuuttia, tai kunnes on kypsä.
Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kahtia.
Väliin:
Tummasuklaatryffeli
130 g kermaa
1 ½ rkl maitoa
135 g tummaa suklaata
Tummasuklaatryffeli
130 g kermaa
1 ½ rkl maitoa
135 g tummaa suklaata
Mittaa kerma ja maito kattilaan, kiehauta.
Kaada pilkotun tumman suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi.
Kostuta kakun kerrokset appelsiinimehulla ja
kaada väliin tummasuklaatryffeliseos.
Päälle:
Maitosuklaa-valkosuklaatryffeli
120 g kermaa
1 rkl maitoa
180 g maitosuklaata
30 g valkosuklaata
Mittaa kattilaan kerma ja maito, kiehauta.
Kaada suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
Päälle kaada maito-valkosuklaatryffeliseos ja tasoita.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi,
poista irtopohjareunukset
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)