Tällä kertaa halusin kokeilla tämmöistä yhdistelmää,
eli mustastaherukkaista kaurapohjaista rahkapiirakkaa.
Tällä ohjeella pohjasta tulee ihanan pehmeä ja helposti leikkaantuva.
Kirpsakoiden mustaherukoiden ja makean rahkan yhdistelmä toimii yhteen erittäin hyvin.
eli mustastaherukkaista kaurapohjaista rahkapiirakkaa.
Tällä ohjeella pohjasta tulee ihanan pehmeä ja helposti leikkaantuva.
Kirpsakoiden mustaherukoiden ja makean rahkan yhdistelmä toimii yhteen erittäin hyvin.
Pohjana
kauramurotaikina:
½ dl sulatettua margariinia
1 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl mustaherukoita
1 kananmuna
2 prk valion marjarahkaa
tomusokeria
Sekoita pohjaa varten sulatettu rasva, kerma ja muna.
Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla alle 10 min.
Sekoita rahkaseoksen ainekset.
Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustaherukat ja rahkaseos.
Jatka paistamista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)