Kummipoikani ristiäisiin tein tämän täytekakun lisäksi
laktoosittomat poro-ja kinkkuvoileipäkakut (tämä).
Tämä porokakku on reilulle 20 hengelle.
laktoosittomat poro-ja kinkkuvoileipäkakut (tämä).
Tämä porokakku on reilulle 20 hengelle.
Pohja
16 palaa vaaleaa paahtoleipää
16 palaa ruispaahtoleipää
Täyte
300 g lämminsavupororouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g yrittituorejuustoa
200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
2 rkl sinappia
kostutus: laimeaa lihalientä
päällä:
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkeutettuna pursotettuna
1 pkt poroleikkeleitä
kurkkua
minitomaatteja
salaattia
Hienonna ruohosipuli ja paprika.
Sekoita pororouhe, tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon ruohosipulit ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi poroleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.
16 palaa ruispaahtoleipää
Täyte
300 g lämminsavupororouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g yrittituorejuustoa
200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
2 rkl sinappia
kostutus: laimeaa lihalientä
päällä:
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkeutettuna pursotettuna
1 pkt poroleikkeleitä
kurkkua
minitomaatteja
salaattia
Hienonna ruohosipuli ja paprika.
Sekoita pororouhe, tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon ruohosipulit ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi poroleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)