maanantai 25. marraskuuta 2013

Porovoileipäkakku

Kummipoikani ristiäisiin tein tämän täytekakun lisäksi
laktoosittomat poro-ja kinkkuvoileipäkakut (tämä).
Tämä porokakku on reilulle 20 hengelle.
 

 
Pohja 
16 palaa vaaleaa paahtoleipää
16 palaa ruispaahtoleipää

Täyte
300 g lämminsavupororouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g yrittituorejuustoa
 200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia
2 rkl sinappia

kostutus: laimeaa lihalientä

päällä:
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkeutettuna pursotettuna
1 pkt poroleikkeleitä
kurkkua
minitomaatteja
salaattia



 Hienonna ruohosipuli ja paprika.
 Sekoita pororouhe, tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon ruohosipulit ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi poroleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)