1-vuotiasta serkkuni pikkuista prinsessaa juhlittiin tämmöisen Nalle Puh-aiheisen kakun kera.
Onnea ihanalle Ennille! ♥
Kakku tehty reilulle 25 hlölle laktoosittomana,
pohjana sokerikakkupohja,
kostutuksena vadelmamehu,
täytteenä vadelmamousse (ohje),
alla vispikermaa eristeenä,
pursotukset vispikermaa,
päällys ja koristeet sokerimassaa.
Sokerikakku-pohja
Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin.
Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin.
Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan.
Tässä on esimerkkinä 7 munan pohja.
7 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n.26 cm).
Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
Riko munat toiseen lasiin.
Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja.
Jauhojen suhde on seuraava puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja.
Laita päälle 2½ tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi.
Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen.
Sekoita varovasti.
Kaada vuokaan ja hölskytä ilmakuplat pois.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)