tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ristiäiskakku Antonille

Tein tälläisen turkoosi-valkoisen tennarikakun pienelle pojalle ristiäispäivänä.
Onnea hienosta nimestä Anton Kristian! :)
 
 
 
 
Pohjana 25 hlölle tehty tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
täytteenä mansikkamousse (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet ja päällys kaulintamassaa ja sokerimassaa.
 

 

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ryhmä Hau-koriste

 
 Ryhmä Haun Samppa-palomieskoira koristeen tein Nellalle.
Onnea Nella! :)
 



Kananmunattomat ja maidottomat kaakaomuffinit

 Tehtiin lasten kanssa yhdessä Justuksen ja Jesperin 4-vee syndeille
näiden traktori- ja lentokonekakkujen
sekä tämän jauheliha-texmex-piirakan kanssa
 tälläisiä maidottomia ja munattomia kaakaomuffineja.
 

 
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
100 g öljyä tai margariinia
2 dl kiehuvaa vettä

Sekota kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää mukaan öljy ja kiehuva vesi ja taikina on valmis.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. (minimuffinit 10-15 min).
Muffinit ovat valmiita kun koittaa esim. hammastikulla muffinia ja tikkuun ei tule taikinaa.

Muffinit on kuorrutettu sulatetulla maitosuklaalla, sekä sitten täysin maidottomalla vaihtoehdolla, eli tomusokeri-vesi-seoksella (2 dl tomusokeria, 2 tl vettä).

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Lentokone- ja traktorikakut

 Tein omille pojilleni heidän toiveidensa mukaiset 4-vuotiskakut.
Jesperille lentokoneen, sekä Justukselle traktorin.
Lisäksi juhlissa oli tarjolla näitä lasten tekemiä maidottomia/munattomia kaakaomuffineja,
jauheliha-texmex-piirakkaa ja coctailtikkuja.
Onnea Justus ja Jesper! ♥♥
 
 

 
 

 
 
Jesperin lentokone-kakussa oli täytteenä pojan toiveen mukaisesti
päärynä-valkosuklaamousse.
Pohjana 20 hlölle sokerikakkupohja 5 munan (ohje),
kostutuksena päärynämehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet kaulintamassaa ja marsipaania.
 
 
Päärynä-valkosuklaamousse
 
4 dl vispikermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
   240 g päärynää (säilyke)
  5 liivatetta
  ½ dl päärynämehua
200 g valkosuklaata

  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
 Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa ja lisää mukaan.
   Lisää liotetut liivatteet kuumennetun ½ dl päärynämehuun ja sekoita täytteeseen.
Lisää pilkotut päärynät mukaan.
  Levitä täyte pohjan päälle.
 


 
Justus halusi itselleen täytteeksi mansikkamoussen (ohje).
Pohjana tumma mehevä kaakaopohja 20 hlölle (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys sokerimassaa sekä kaulintamassaa, mustat osat marsipaania.
 



 

 

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Tappara-bikinikakku

Tappara-aiheinen kakku 30-vuotiaalle,
jolle myös naiset ja jalkapallo saattavat olla mieleen. :D
Onnea Esko! :)
 
 
 
Pohjana 25 hlölle tehty tumma mehevä kakkupohja (ohje),
kostutuksena vadelmehu,
täytteenä valkosuklaamousse upotetuilla vadelmilla (ohje),
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet kaulintamassaa ja marsipaania.
 

 


 

KTP-koripallokakku

Tein 6-vuotiaalle KTP-fanille tämmöttisen koripallokakun.
Paljon onnea Leevi! ♥
 

 
Kakussa pohjana 20 hlön tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
täytteenä toisessa välissä valkosuklaamousse ja toisessa maitosuklaamousse.
Kostutuksena appelsiinimehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet kaulintamassaa ja marsipaania.
 
 
 
Valkosuklaamousse (yhteen väliin)
 
2dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
3 liivatetta
½ dl mehua/maitoa/sitruunamehua
 
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa ja lisää kermanjoukkoon.
Sekoita tuorejuustot sekaan.
Liota liivatteet kiehuvaan mehuun/maitoon ja 
lisää joukkoon tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen.
 
 
Maitosuklaamousse (yhteen väliin)
 
2dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
sokeria
3 liivatetta
½ dl mehua/maitoa/sitruunamehua
 
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata maitosuklaa ja lisää kermanjoukkoon.
Sekoita tuorejuustot sekaan.
Lisääs sokeria, jos tarvis.
Liota liivatteet kiehuvaan mehuun/maitoon ja 
lisää joukkoon tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen