sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Appelsiinikakku

 
 Tämä appelsiininen kahvikakku on ns kuivakakku,
mutta ei todellakaan kuiva
vaan todella mehevä ja maukas.
 
 
200 g margariinia
3dl sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
 
Kuorrutus:
3½ dl tomusokeria
½ dl appelsiinimehua
 
Koristeet:
Appelsiini viipaleita ja suklaarouhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kaikki jauhot keskenään ja lisää appelsiinimehun kanssa vuorotellen vaahdon sekaan.
Voitele parin litran kahvikakkuvuoka ja leivitä korppujauhoilla jos tarvis.
Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan 175 asteessa 50 minuuttia.
Kumoa hiukan jäähtynyt kakku lautaselle.
Kuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu keskenään paksuksi tahnaksi. Kaada seos kakulle ja anna valua reunoillekin.



 
01/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)