maanantai 4. helmikuuta 2013

Puoloffee ja Banoffee

Tein tuossa viime viikonloppuna sekä puoloffeen että banoffeen.
Erittäin makeita ja ihanan herkullisia.
Hiukan aikuisempaan makuun ehkä enemmän
 tuo makean ja kirpeän liitto tuossa puoloffeessa,
kun taas banoffee tuntui sopivan jokaiseen suuhun.
 
 
 
Puoloffee

pohja
250 g digestivejä
100 g voita tai margariinia

täyte
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
joiden päälle tomusokeria
 
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Sudi öljyä vuoan reunoihin.
Murskaa keksit.
Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon.
 Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille.
Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.
Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.
Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Levitä kinuskin päälle.
Laita pinnalle puolukoita ja siivilöi päälle tomusokeria.
Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilulautaselle.

 
 
 
 
  
Banoffee
 
pohja
250 g  Digestive-keksejä
100 g voita
 
täyte
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
 
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Sudi öljyä vuoan reunoihin.
Murskaa keksit.
Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon.
Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille.
Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.
Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.
Pilko yksi banaani kinuskin päälle.
Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta banaanien päälle.
Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilulautaselle.
 
 
02/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)