maanantai 11. helmikuuta 2013

Ranskalainen Kinkkupiirakka

 
 
 
Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
 
 
Täyte:
150 g kinkkusuikaleita
200 g juustoraastetta
1 prk smetanaa
1 dl kermaa
3 kananmunaa
ripaus mustapippuria
         0,5 dl hienonnettua persiljaa
 
 
Nypi margariini ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi. Vuoraa taikinalla piirakkavuoka. Levitä pohjan päälle kinkkusuikaleet. Sekoita keskenään smetana, kerma ja munat. Mausta pippurilla ja lisää persiljasilppu. Kaada seos kinkkujen päälle ja lisää päälle juustoraaste. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

 
Piiras oli kaikessa yksinkertaisuudessa maistuvaa,
ilman mitään ylimääräistä rikkomassa makua.
Jos haluaisi, niin makua saisi lisää esim lisäämällä sipulia, paprikaa tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)