sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hasselpähkinä hyydykekakku

Hasselpähkinä hyydykekekku
tummasuklaa kiilteellä.
Kukka sokerimassaa, kirjoitus valkosuklaata.
 
 
Pohja
200 g kaurakeksejä
100 g margariinia
 
Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g pähkinäsuklaata
2 dl hasselpähkinälevitettä
½ sokeria
4 liivatetta
½ dl vettä
 
Kuorrute
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
 
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon hasselpähkinälevite. Kuumenna vesi tilkka kiehuvaksi ja sekoita liivate hyvin sekaisin veteen ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuuston joukkoon ja lisää kermavaahto. Nostele massa hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle. Annan jähmettyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Kuorrute: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hetki. Lisää kakun päälle.
 

 
10/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)