Hasselpähkinä hyydykekekku
tummasuklaa kiilteellä.
Kukka sokerimassaa, kirjoitus valkosuklaata.
Pohja
200 g kaurakeksejä
100 g margariinia
Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g pähkinäsuklaata
2 dl hasselpähkinälevitettä
½ sokeria
4 liivatetta
½ dl vettä
Kuorrute
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon hasselpähkinälevite. Kuumenna vesi tilkka kiehuvaksi ja sekoita liivate hyvin sekaisin veteen ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuuston joukkoon ja lisää kermavaahto. Nostele massa hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle. Annan jähmettyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Kuorrute: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hetki. Lisää kakun päälle.
10/2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)