maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kupla-autokakut kaksosille

Meiän pienet pojat täyttivät 2-vuotta
ja ei ollut äidillä muuta vaihtoehtoa kuin tehdä jotkut "pörisevät" kakut,
niin kovia automiehiä nuo on. :D
Onnea vauhtikaksikolle! ♥

 
Justuksen kakku oli vaalean turkoosi ja Jesperin vihreä.


 
Pohjana molemmissa mehevä suklaakakkupohja (ohje).
 
Sinisessä autossa oli täytteenä:
passionmousse ja kinuskimousse.
 
Vihreässä autossa täytteenä:
daimmousse vadelmilla.

Kostutus sprite.
Eristeenä sokerikreemi.
Koristeet ja päällys sokerimassaa.



Passionmousse
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 prk paseerattua passionhilloa tai 5-6 tuoretta paseerattua passiohedelmää
sokeria maun mukaan
3 liivatetta
½ dl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa vispikerma ja sekoita tuorejuusto sekaan.
Mausta vaniljasokerilla.
Lisää passionit (tai hilloke), joista siemenet poistettu.
Lisää sokeria tarpeen mukaan.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet sekaan.
Sekoita se kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
 


Kinuskimousse
Kinuskikastike:
 1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustoseos
 1 ½ dl kuohukermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ liivatelehteä
2 rkl maitoa/sitruunamehua/vettä


 Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
 Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin.
Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta.
Tee kastike mielellään valmiiksi vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
 Kiehauta neste ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen.

 
Daim-Vadelmamousse
2,5 dl flora vispiä
 200 g mascarpone tuorejuustoa
(½ dl sokeria)
 2 isoa (56 g) Daim-patukka
 200 g maitosuklaata
200 g suomalaisia vadelmia
4 liivatetta
½ dl vadelmamehua

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri.
Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen.
Liota liivatteet kiehuvaan mehuun tasaisena nauhana ja sekoita.
 


8 kommenttia:

  1. ihanat kakut pojilla ja ihanat pojatkin tietty <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun oisin ollu siellä maistelemassa...:(
      -tiina

      Poista
    2. Olis tosi ihana et oisitte päässeet. ♥ Mut onneksi kävitte etukäteen. :)

      Poista
  2. Iiiihanat! Juuri tällaiset tarvitsisin omille kaksosilleni kesäkuussa.

    VastaaPoista
  3. Hienoja kakkuja. Nyt pitäs itekkin alkaa tekemään. Hankala vaan, kun on peukalo keskellä kämmentä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja aina kantsii yrittää jos vaan intoa leipomiseen riittää, yrityksen ja erehyksen kautta mäkin näitä teen. :D

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)