maanantai 6. toukokuuta 2013

Mokkapalat

Suklaata ja kahvia, eli hyvinkin perinteisiä mokkapaloja tällä kertaa. :)

 
 Tästä tulee noin 25 kpl.
 
pohja
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
 
kuorrutus
 100 g margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Kuorutetta riittää pienempikin määrä, jos et halua lisäksi pursotella sitä leivosten päälle.


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi.
 Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.
Valmista kuorrute.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa.  
Jäädytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu.
 Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lastalla.
 Jos kuorrutetta valuu reunojen yli, kaavi sitä takaisin pohjan päälle.
Anna jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi ja koristele strösseleillä.
Vaihtoehtoisesti voit pursottaa päälle vielä kuorrutetta
(jätä tätä varten noin 1 dl kuorrutetta),
siten että jähmetät sen koristelua varten jääkaapissa.
Sen jälkeen vatkaat kuohkeaksi
ja pursotat leivosten päälle tähtityllalla kuvioita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)