torstai 22. elokuuta 2013

Miedosti tulinen jauhelihapiirakka

Meillä oli kotosalla me&i -vaatekutsut ja niihin tein tarjoiltaviksi
tälläistä mietoa taco-jauhelihapiirakkaa,
poro-kantarellipiirakkaa (ohje) ,
 ja mustaherukka-valkosuklaahyydykakkua (ohje).
Tää versio ei kovin tulinen ole, lapsetkin meillä tätä söi.
Tulisuutta saisi lisäämällä joukkoon esim pilkottua chiliä. 

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl paprikajauhetta
2 rkl vettä
 
Täyte:
400 g jauhelihaa
4 rkl tacomaustetta
1 dl vettä
200 g ranskankermaa
kirsikkatomaatteja
2 dl juustoraastetta
2 tl paprikajauhetta

Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm).
Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 225 asteessa alle 10 minuuttia.
Ruskista jauheliha.
 Lisää tacomauste ja vesi.
Anna kiehua noin 5 minuuttia.
 Halkaise tomaatit.
Täytä piirakkapohja jauhelihalla ja laita ranskankerma päälle.
Peitä tomaateilla.
Ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia,
kunnes juusto on saanut kauniin värin.

3 kommenttia:

  1. Teenkö tuplana jos haluan pellillisen? Onko paistoaika sama? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplana juu jos haluat pellillisen tehä ja paistoaika on sama, keskitasolla 225 asteessa 25 min. :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)