keskiviikko 21. elokuuta 2013

Poro-suppilovahveropiiras

Mummini syntymäpäiville tekaisin tälläisen poro-suppilovahveropiirakan,
 tämän mustaherukkahyydykekakun lisäksi.
Aivan ihanaa tästä tulee, jos saa tuoreita suppilovahveroita joukkoon,
mutta suolatut käyvät vallan hyvin myös.
 

 Pohja:
 150 g margariinia
 ½ tl suolaa
 1 dl ruisjauhoja
 2½ dl vehnäjauhoja
 1/3 dl vettä

Täyte:
100 g poronpaistileikettä silputtuna
 175 g suppilovahveroita valutettuna tai tuoreina
2 dl juustoraastetta
200 g savuporo-juustolevitettä
 2 dl kermaa
 2 munaa

 Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Silppua päälle poronpaisti ja sienet.

Sekoita keskenään juustoraaste, juustolevite, kerma ja munat.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)