6-vuotis hääpäivämme kunniaksi leivoin tälläisen pullarinkilän.
Oli todella kyllä pehmoista ja maistuvaa pullaa,
täytyy tehdä varmasti uudelleenkin! :)
Alkuperäinen ohje otettu Kinuskikissalta täältä.
Oli todella kyllä pehmoista ja maistuvaa pullaa,
täytyy tehdä varmasti uudelleenkin! :)
Alkuperäinen ohje otettu Kinuskikissalta täältä.
Taikina:
100 g voita
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
Päälle:
75 g voita
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
15 g kanelia
75 g voita
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
15 g kanelia
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
raesokeria
Sulata voi.
Sulata voi.
Lämmitä maito kädenlämpöistä kuumemmaksi (+42), jos teet kuivahiivalla
(tuosta kinuskikissan linkistä löytyy normihiivalla tehty ohje).
Ota muutama desi jauhoja ja sekoita kuivahiiva niihin.
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Lisää kuivahiiva-jauhoseos ja vatkaa taikinaa hetken aikaa.
Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
Lisää voisula.
Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Anna kohota liinalla peitettynä.
Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi ja pitkäksi nelikulmioksi.
Leikkele saksilla lehdennäköisiä kielekkeitä ja
Anna kohota hetken ja voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle raesokeria.
Olen lukenut monta kranssi ohjetta ja yhdestäkään ohjeesta en ole tajunnut miten viillot saa oikealle ja vasemmalle. Kiitos havainnekuvasta, josta vähän yksinkertaisempikin tyyppi tajuaa kuinka viillot tehdään :-D Huomenna kokeilemaan :-)
VastaaPoistaKiva kuulla että havaintokuvista oli apua! :) toivottavasti tuli hyvät kranssit! :)
Poista