Äitini 50-juhlille tein tämän kakun lisäksi tälläisen suklaisen pullakranssin.
Käytin samaa perusohjetta kuin tässä pullakranssissa
(josta löytyy myös kuvalliset ohjeet kranssin tekoon),
mutta halusin tehdä suklaalle maistuvan pullan. :)
Käytin samaa perusohjetta kuin tässä pullakranssissa
(josta löytyy myös kuvalliset ohjeet kranssin tekoon),
mutta halusin tehdä suklaalle maistuvan pullan. :)
Taikina:
100 g voita
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
Päälle:
75 g voita
½ dl fariinisokeria
15 g kanelia
200g tummaa/maitosuklaata rouhittuna
75 g voita
½ dl fariinisokeria
15 g kanelia
200g tummaa/maitosuklaata rouhittuna
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
Lämmitä maito kädenlämpöistä kuumemmaksi (+42), jos teet kuivahiivalla.
Ota muutama desi jauhoja ja sekoita kuivahiiva niihin.
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Lisää kuivahiiva-jauhoseos ja vatkaa taikinaa hetken aikaa.
Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
Lisää voisula.
Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Anna kohota liinalla peitettynä.
Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi ja pitkäksi nelikulmioksi.
Voitele sulatulla voilla, ripottele päälle kanelia, fariinisokeria ja rouhittu suklaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)