Mummini syntymäpäiville tein tälläisen mustaherukkaisen hyydykekakun
vaaleanpunaisilla sokerimassaruusuilla koristeltuna.
Lisäksi tein poro-suppilovahveropiirakan (ohje).
Onnea rakkaalle Mummille! ♥
Pohja:
vaaleanpunaisilla sokerimassaruusuilla koristeltuna.
Lisäksi tein poro-suppilovahveropiirakan (ohje).
Onnea rakkaalle Mummille! ♥
Pohja:
150 g digestive-keksejä
50 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustaherukoita
6 liivatetta
½ dl mustaherukkamehua
Kiille:
1½ dl mustaherukoita
0,5 dl vettä
3 liivatetta
Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla.
Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit
ja soseutetut mustaherukat.
Kuumenna mehu kattilassa ja liuota liivatteet veteen.
Anna seoksen hieman jäähtyä ja
lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kaada täyte pohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Keitä vesi ja mustaherukat joiden rakenne on rikottu.
Siivilöi marjat pois nesteestä ja lisää jäljelle jääneeseen nesteeseen liivatteet.
Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle lusikan kautta.
Anna kiilteen jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen kuin irroitat irtopohjavuoan reunat.
. Koristeluun voi käyttää esim mustaherukoita tai suklaata.
Jos käytät sokerimassakoristeita,
niin laita esim sulatettua suklaata koristeiden alle, niin eivät sula kiilteeseen.
Jos käytät sokerimassakoristeita,
niin laita esim sulatettua suklaata koristeiden alle, niin eivät sula kiilteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)