torstai 12. joulukuuta 2013

Porovoileipäkakut vol 2

50-vuotissyntymäpäiville meni näiden täytekakkujen lisäksi
2 kappaletta tälläisiä porovoileipäkakkuja.
Yksi voikkarikakku on noin 20 hlölle.

 


 
 

Pohja 
16 palaa vaaleaa paahtoleipää
16 palaa ruispaahtoleipää

Täyte
300 g lämminsavupororouhetta
600 g yrittituorejuustoa
 200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
100 g smetanaa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia

kostutus: laimeaa lihalientä

päällä:
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkeutettuna pursotettuna
1 pkt poroleikkeleitä
kurkkua
minitomaatteja
salaattia
herneenversoja


 Hienonna ruohosipuli ja paprika.
 Sekoita pororouhe, tuorejuustot, majoneesi, smetana ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon ruohosipulit ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi poroleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)