Mansikkaa ja valkosuklaata sisältävä hyydykekakku
tehtiin pienen apurin kanssa yhdessä hänen isälleen.
Onnea Jukka! :)
Pohja
180 g digestivejä
75 g voita
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g valkosuklaata
300 g mansikoita
10 liivatetta
½ dl sokeria
½ mansikkamehua
Murskaa keksit ja sulata margariini.
Sekoita ne keskenään.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää mansikat valutettuina tai aivan jäisinä.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua.