perjantai 30. toukokuuta 2014

Mansikka-Valkosuklaahyydykekakku

Mansikkaa ja valkosuklaata sisältävä hyydykekakku
tehtiin pienen apurin kanssa yhdessä hänen isälleen.
Onnea Jukka! :)
 

 
Pohja
180 g digestivejä
75 g voita
 
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
300 g mansikoita
10 liivatetta
½ dl sokeria
½ mansikkamehua
 
 
Murskaa keksit ja sulata margariini.
Sekoita ne keskenään.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää mansikat valutettuina tai aivan jäisinä.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua.
 


keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pinkki ruusu-kakku

Kermareunuksinen pinkillä ruusulla koristeltu kakku 29-vuotiaalle naiselle.
Paljon onnea Reija! :)
 

 


Kakku mitoitettu 20 hlölle,
pohjana tumma mehevä kakkupohja (ohje),
täytteenä vadelmamousse (ohje),
kostutuksena sprite,
päällä laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa.







torstai 15. toukokuuta 2014

Suklainen daim-kakku

Tein 12-vuotiaalle tytölle suklaisen Daim-kakun.
Toiveena oli paljon daimeja ja suklaata.
Kakku mitoitettu 25 hlölle.
Onnea Tuuli! ♥
 


 
Pohjana suklaakahvikakku,
välissä daim-mousse,
kostutuksena sprite,
kuorrutteena maitosuklaata,
päällä daim-rouhetta
ja sokerimassakoristeita.
 

Suklaakahvikakku
 
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl vaniljasokeria
200 g daimsuklaata
100 g tummaa suklaata
 
Daim-mousse
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
4 kpl daim-patukoita
100 g maitosuklaata
3 liivatetta
½ dl sitruunamehua/vettä/maitoa
 
Maitosuklaakuorrute
230g maitosuklaata
3 dl kermaa
3 rkl voita
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi tai sulata suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
  
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.
Sulata maitosuklaa ja lisää seokseen. Rouhi daimit.
Lämmitä mehu. Liuota liivatteet.
Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Nostele suklaarouhe joukkoon.
Sekoita.
Levitä täytettä kakun väleihin. 
 
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.



Prinsessa-kakku

Pinkki-keltainen prinsessa aiheinen kakku lähti 5-vuotiaalle tytölle.
Kakussa tiara, valtikka, helmiä, perhosia ja kukkia.
Onnea Vanessa! :)
 
 
 



Kakku mitoitettu 25 hlölle,
pohjana tumma mehevä pohja (ohje),
kostutus sprite,
täytteenä pätkismousse,
eristeenä sokerikreemi (ohje)
päällys ja koristeet sokerimassaa.
 
 
 
Pätkismousse
 4 dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
  1pss pieniä Pätkiksiä (280g)
 4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä/maitoa/sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 Pilko pätkikset.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuustot ja sokeria jos tarve vaatii.
Kuumenna neste ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää pätkikset täytteeseen.
 
 


maanantai 5. toukokuuta 2014

Nalle Puh ja Nasu -kakku

1-vuotiasta serkkuni pikkuista prinsessaa juhlittiin tämmöisen Nalle Puh-aiheisen kakun kera.
Onnea ihanalle Ennille! ♥
 
 
 
 
 
 
 
Kakku tehty reilulle 25 hlölle laktoosittomana,
pohjana sokerikakkupohja,
kostutuksena vadelmamehu,
täytteenä vadelmamousse (ohje),
alla vispikermaa eristeenä,
pursotukset vispikermaa,
päällys ja koristeet sokerimassaa.
 
 
Sokerikakku-pohja
 
Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin.
Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin.
Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan.
Tässä on esimerkkinä 7 munan pohja.
 
7 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
 
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n.26 cm).
 Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
Riko munat toiseen lasiin.
Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja.
Jauhojen suhde on seuraava puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja.
Laita päälle 2½ tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi.
Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen.
 
Sekoita varovasti.
Kaada vuokaan ja hölskytä ilmakuplat pois.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.