torstai 19. kesäkuuta 2014

Mansikka-valkosuklaa kermakakku

Tein omille syntymäpäivilleni tänä vuonna tämmöisen
mansikka-valkosuklaatäytteisen kermakakun.
 
 
 
Tehty 25 hlölle,
pohjana tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
täytteenä mansikka-valkosuklaamousse,
päällä ja pursotuksina laktoositonta vispikermaa,
päällimmäisenä tuoreita mansikoita ja sulatettua valkosuklaata.
 
 
Mansikka-Valkosuklaamousse
 
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g mansikoita
10 liivatetta
200 g valkosuklaata
½ mansikkamehua
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää mansikat valutettuina tai aivan jäisinä tai vastaavasti tuoreina.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan palojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua
 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)