maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kinkku-meetvurstivoileipäkakku

Tein kinkku-meetvurstivoileipäkakun Tanjan rippijuhliin,
samoihin mihin tämän täytekakun.


 
25 hlölle

pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
 24 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
 200 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
 1 prk sinappikurkkusalaattia
400 g yrttituorejuustoa
 400 g sipuli-ranskankermaa
200 g majoneesia

 kostutus
lihalientä

koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
 
 
 Hienonna kinkku, meetvursti, ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja ranskankermat sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkkusalaatti ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)