Eläkkeelle lähteneelle tein tämän kinkku-meetvurstivoileipäkakun
sekä lisäksi tälläisen purjevene-täytekakun.
Kakku tehty noin 40 hlölle.
pohja
80 kpl vehnäpaahtoleipiä
täyte
400 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
1 prk sinappikurkkusalaattia
600 g yrttituorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g majoneesia
1 prk sinappikurkkusalaattia
600 g yrttituorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g majoneesia
2 kpl suolakurkkuja
persiljaa
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia
sipuli
Hienonna suolakurkku, kinkku, meetvursti, ja paprika.
Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja majoneesi sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkku ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
neljä vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset paahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.
Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja majoneesi sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkku ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
neljä vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset paahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.