perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kinkku-meetvurstivoileipäkakku

Eläkkeelle lähteneelle tein tämän kinkku-meetvurstivoileipäkakun
sekä lisäksi tälläisen purjevene-täytekakun.
 
 
Kakku tehty noin 40 hlölle.

 pohja
  80 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
  400 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
 1 prk sinappikurkkusalaattia
 600 g yrttituorejuustoa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g majoneesia
2 kpl suolakurkkuja
persiljaa

  kostutus
lihalientä

koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia
sipuli
 

 
Hienonna suolakurkku, kinkku, meetvursti, ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja majoneesi sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkku ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
 neljä vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset paahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin. 
 

 

Purjevene-kakku

Tein eläkkeelle lähtevälle purjehtijalle tälläisen purjevene-kakun
sekä lisäksi tämän kinkkuvoileipäkakun.
Mukavia eläkepäiviä Timo! :)
 
 
(ohje)
 
 
 Täytekakun pohjana tumma mehevä kakkupohja 25 hlölle (ohje),
täytteenä vadelmamousse (ohje),
kostukkeena vadelmamehu,
päällä kiille,
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa ja marsipaania.
 

 
Kiille
3  liivatetta
3 dl sinisellä elintarvikevärillä värjättyä vettä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna osa värjätystä vedestä  (1 dl) ja sekoita liivatteet siihen.
Kaada lopun veden sekaan.
 Anna mehun jäähty, ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle
varovasti lusikan kautta.
Anna kuorrutteen hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
 

 


keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Bikini-kakku

Tein tälläisen tissikakun sankarille joka taisi jo muutamaan otteeseen juhlia näitä kaksvitosiaan. Onnea Heikki! :)





 
 Pohjana 25 hlölle tehty tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
kostutuksena vadelmamehu,
täytteenä vadelmamousse (ohje),
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet kaulintamassaa ja marsipaania.
 

 



 
 

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-mangohyydykekakku rippijuhliin

Rippijuhliin tein kaksi kakkua, joista toinen siis tämä kinuski-kermakakku
ja toisena tämä valkosuklaahyydykekakku mangokiilteellä.
 
 

Pohja

180 g digestivejä
75 g voita/margariiniä
 
Valkosuklaamousse
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
 400 g valkosuklaata
5 liivatetta
½ dl maitoa
 
Mangokiille
1 prk Bonne-mangososetta
6 liivatetta
 
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini.
Sekoita ne keskenään.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä maito.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia.
 
Sen jälkeen valmista mangokiille.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Ota noin ½ dl mangososetta ja lämmitä se.
Sekoita liivatteet siihen ja
lisää liivateseos ohuena nauhana lopun mangososeen sekaan.
Kaada sose hyytyneen valkosuklaamoussekerroksen päälle ja tasoita.
Anna hyytyä jääkaapissa vielä ainakin neljä tuntia, 
jonka jälkeen irroita vuo'asta ja laita tarjolle.



molemmat rippikakut

Kinuski-kerma-vadelmakakku rippijuhliin

Tein rippijuhlia viettävälle pojalle tälläiset kakut,
toinen kermakakku kinuskikuorrutteella
ja
toinen tämä valkosuklaahyydykekakku mangokiilteellä.
Onnea Leo! :)
 
 
 

Pohjana 5 munan täytekakussa on
vaalea sokerikakkupohja (ohje),
kostutuksena vadelmamehu,
täytteenä vadelmamousse (ohje),
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
päällä kinuskikuorrute (ohje)
ja koristeet kaulintamassaa.
 

 
Toisena kakkuna siis tämä, jonka ohje on tässä