perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kinkku-meetvurstivoileipäkakku

Eläkkeelle lähteneelle tein tämän kinkku-meetvurstivoileipäkakun
sekä lisäksi tälläisen purjevene-täytekakun.
 
 
Kakku tehty noin 40 hlölle.

 pohja
  80 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
  400 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
 1 prk sinappikurkkusalaattia
 600 g yrttituorejuustoa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g majoneesia
2 kpl suolakurkkuja
persiljaa

  kostutus
lihalientä

koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia
sipuli
 

 
Hienonna suolakurkku, kinkku, meetvursti, ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja majoneesi sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkku ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
 neljä vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset paahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin. 
 

 

1 kommentti:

  1. Tosi hyvän kuulonen resepti :) ja kaunis kakku! Lauantaille teen pojan 1v synttäreille :)

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi! :)