lauantai 2. helmikuuta 2013

Daim-hyydykekakku ja marenkipesät

Daim-hyydykekakku
koristeena daim-murskaa.
 
 
Pohja
200 g dominoita
75 g margariinia
 
Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
½ sitruunamehua
3 kpl daim-patukkaa
 
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu valkosuklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
 




Marenkipesät

 
3 valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria

Vatkaa kovaksi vaahoksi ja pursota pellille renkaita ja niihin reunat.
Paista pesiä 120 astetta ja noin 45 min.

Sivele jäähtyneet pesät sulalla valkosuklaalla.
(suklaa estää marenkia pehmenemästä)

Täytä pesät kermavaahdolla ja marjoilla/hedelmillä.
Koristele esim suklaaraidoilla.
 

 
04/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)