Raparperikakku, joka kuivakakuksi luetaan,
mutta on sopivan kostea ja ihanan raparperinen.
Vaniljarahka tuo kivan lisän tähän,
mutta voit korvata sen ihan maustamattomallakin jogurtilla tai rahkalla.
Alkuperäinen resepti täältä.
Maistuvaa viikonloppua! :)
mutta on sopivan kostea ja ihanan raparperinen.
Vaniljarahka tuo kivan lisän tähän,
mutta voit korvata sen ihan maustamattomallakin jogurtilla tai rahkalla.
Alkuperäinen resepti täältä.
Maistuvaa viikonloppua! :)
pohja
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
150 g margariinia
175 g skyr vaniljarahkaa + ½ dl maitoa
(tai 2 dl maustamatonta jogurttia)
(tai 2 dl maustamatonta jogurttia)
3 kananmunaa
4 dl raparperin paloja
kuorrutus
200 g tummaa suklaata
50 g voita
strösseleitä
strösseleitä
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
Sekoita rahka ja maito (jogurttia ei tarvitse löysentää).
Sekoita rahka ja maito (jogurttia ei tarvitse löysentää).
Sulata margariini, lisää siihen kananmunat ja rahkaseos.
Sekoita keskenään kuivat aineet sekä margariiniseos.
Lisää lopuksi raparperin palat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 1 h.
Tarkista kypsyys tikulla kakun keskiosasta
(jos tikkuun jää taikinaa, anna kakun vielä kypsyä).
Tarkista kypsyys tikulla kakun keskiosasta
(jos tikkuun jää taikinaa, anna kakun vielä kypsyä).
Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä.
Sulata kattilassa kuorrutteen voi ja suklaa.