Rakas Pihlani täytti 4-vuotta ja synttäreitä juhlittiin tänään.
Kakkutoive oli ollut jo kauan selvillä,
Kakkutoive oli ollut jo kauan selvillä,
sen pitää olla pinkki tipu, elikkäs tyttö Angry Bird.:)
Siitä aiheesta yritin sitten väsäillä kakun,
jonka tuli sankarin toiveesta sisältää tuoreita mansikoita ja suklaata.
Siitä aiheesta yritin sitten väsäillä kakun,
jonka tuli sankarin toiveesta sisältää tuoreita mansikoita ja suklaata.
Onnea Pihlalle! ♥
Muita tarjoiltavia olivat
mansikka-raparperi hyydykekakku,
kakkutikkarit (ohje),
kalkkuna (ohje)- ja lohipiirakat (ohje).
Pohjana kakussa on suklainen levykakkupohja,
täytteenä mansikkasuklaamousse ja tuoreita mansikoita,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje) ,
päällyste ja koristeet sokerimassaa,
sekä mustat osat marsipaania.
Suklaa-levykakkupohja
(ns kääretorttupohja)
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sulata suklaa ja lisää se sekoittaen joukkoon.
Sulata suklaa ja lisää se sekoittaen joukkoon.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja
ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Anna jäähtyä tai laita jääkaappiin jäähtymään.
Tämä hajoaa todella helposti osiin ja siksi tulee jäähdyttää kunnolla.
Leikkaaminen ja kokoaminen on helpointa jääkaappikylmänä.
Mansikkasuklainen mousse tuoreilla mansikoilla
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g mansikkasuklaata (esim. maraboun)
200 g maitosuklaata
sokeria
6 liivatetta
½ dl mansikkamehua
litra tuoreita mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuustot.
Pilko mansikkasuklaa rouheeksi, ja tuoreet mansikat paloiksi.
Sulata tavallinen suklaa ja sekoita se kermaseokseen.
Kuumenna mansikkamehu ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää liivateseos tasaisena nauhana kerman joukkoon.
Lisää joukkoon rouhittu mansikkasuklaa ja sekoita.
Täytä kakku laittamalla mansikkalohkoja alle joka kakkukerrokseen ja
suklaamoussea mansikoiden päälle.
Mansikkasuklainen mousse tuoreilla mansikoilla
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g mansikkasuklaata (esim. maraboun)
200 g maitosuklaata
sokeria
6 liivatetta
½ dl mansikkamehua
litra tuoreita mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuustot.
Pilko mansikkasuklaa rouheeksi, ja tuoreet mansikat paloiksi.
Sulata tavallinen suklaa ja sekoita se kermaseokseen.
Kuumenna mansikkamehu ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää liivateseos tasaisena nauhana kerman joukkoon.
Lisää joukkoon rouhittu mansikkasuklaa ja sekoita.
Täytä kakku laittamalla mansikkalohkoja alle joka kakkukerrokseen ja
suklaamoussea mansikoiden päälle.