tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pikapullat

Halusin kokeilla väsätä pullia nopeasti ja ilman hiivaa.
Tämän kaltaisen reseptin oon joskus löytänyt ja nyt sitä kehittelin.
Nämä hakeutuvat ehkä sinne pullien ja muffinien välimaastoon,
mutta maukkaita ovat joka tapauksessa.
Reseptistä tulee noin 20 kpl pullaa.
 
 
 
 
100 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa
 
pinnalle
raesokeria
 
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi,
lisää vatkaten sekaan kananmuna.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin
 ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen lämmitetyn maidon kanssa.
Jaa taikina muffinssivuokiin,
ripottele pinnalle raesokeria
 ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
 
Mikäli haluat valmistaa pikapullat ilman muffinssivuokia,
 lisää taikinaan ainakin pari dl jauhoja.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Titta Tuulian Ristiäiskakku

Hajuhernettä (Kippari Kallen vauvaa) toivottiin koristamaan tätä
suloisen pikkuneidin ristiäiskakkua.
Onnea hienosta nimestä Titta Tuulia! ♥



 


 
 

 
Kakku mitoitettu 30 hlölle,
pohjana mehevä tumma kaakaopohja (ohje),
täytteenä tuoreista vadelmista tehty mousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet ja päällys sokerimassaa sekä marsipaania.





Vadelmamousse tuoreista vadelmista

 8 dl laktoositonta vispikermaa
 800 g laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
 4 tl vaniljasokeria
 400 g kotimaisia vadelmia
sokeria maun mukaan
 10 liivatetta
½ dl vadelmamehua

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma ja sekoita tuorejuustot siihen, mausta vaniljasokerilla..
Lämmitä mehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen.
Lisää seos kermaseokseen tasaisena nauhana koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vadelmat, mutta älä murskaa niitä ihan pieniksi.
Mausta sokerilla makusi mukaan.

Kerrankin muistin ottaa edes jotain vaihekuvia, joten tässä näitä:




perjantai 26. heinäkuuta 2013

Karviaispiirakka

 Karviaisaika alkaa olla käsillä ja oon etsinyt ja yrittänyt soveltaa
niistäkin jotain leivonnaista.
Tässä piirakassa pohja on todella pehmeä ja
päällinen tuo ihanasti makeutta kirpeille karviaisille,
mutta toki karviaisten päälle voi halutessaan ripotella sokeriakin vielä.
Lämmintä viikonloppua kaikille! :)


 
Pohja
1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatetettua margariinia
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

 
Päälle
n. 6 dl perattuja karviaisia

sokeria
 
Pinnalle
1½ dl sulatettua margariinia
1 dl kauraleseitä
½ dl fariinisokeria
½ tl kanelia

Vaahdota muna ja sokeri.

Sulata margariini.
Yhdistä pohjan kuivat aineet.
Lämmitä maito.
Lisää vaahtoon vuorotellen sulattettua margariinia, maitoa ja jauho-leivinjauheseosta.
Sekoita.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.

Poista karviaisten kannat ja pilko karviaiset.
Laita pohjan päälle karviaiset ja sokeria.
Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele seos karviaisten päälle.
 Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.
 


torstai 25. heinäkuuta 2013

Punaherukkapiirakka

Mummilasta noukittuja punaherukoita piti hyödyntää,
joten tässä yksi makoisa piirakka niistä. :)

 
Pohja
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
2 kpl keltuaista
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
Täyte
2 kpl valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
punaherukoita

 
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
 
Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).
 
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen.
Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.
 


tiistai 23. heinäkuuta 2013

Daim-kahvikakku vauvaonnitteluna

Tein Daim-suklaisen kahvikakun rotinoiksi
ystävälleni pienen prinssin syntymän johdosta.
Onnea Lauran perheelle! ♥





Daim-kahvikakku tummalla suklaakuorrutteella

300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl vaniljasokeria
200 g daimsuklaata
100 g tummaa suklaata
 
kuorrute:
160g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
1½ rkl voita
 
koristeet sokerimassaa,
kengissä silkkinauhat
 
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
  
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.

 

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Snickers-piirakka

Kinuskia, suklaata ja suolapähkinöitä,
eli snickers-piirakkaa tein tänään.
Suolapähkinät voi laittaa kinuskin tai suklaan alle,
mutta meillä muutaman nirson tapauksen takia, ne pitää jättää helposti nypittäviksi. :D
Herkullista sunnuntaita! :)
 

pohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g rasvaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokerit.
Sulata rasva ja lämmitä maito,
sekoita ne keskenään ja lisää vaahtoon.
 Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Kaada voidellulle piirakkavuoalle ja
paista 200 asteessa kypsäksi, eli ainakin noin 15 min.

 kinuski
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 5 min sekoitellen,
niin että kinuskikastike on valmista.
  Kaada kastike piirakan päälle.

Lisää sitten suolapähkinöitä ja sulatettua tummaa suklaata.

 



sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mustikka-murupiirakka

Mustikka-aikaan ei mikään ole sen parempaa kuin tuoreet mustikat
ja niistä tehdyt leivonnaiset.
Tässäpä yksi ohje, eli tälläinen helppo murotaikinapohjainen mustikkapiirakka.
 
 
     pohja
     200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
1dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte
3 dl mustikoita
sokeria
3/4 dl perunajauhoja
 
 
Valmista pohja.
Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
Sekoita.
Painele 2/3 taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Jätä 1/3 osa pinnalle ripoteltavaksi.
Valmista täyte.
Lisää mustikoihin sokeria makusi mukaan.
Sekoita joukkoon perunajauhot, jotka kiinteyttävät seoksen.
Kaada täyte pohjan päälle.
Tiputtele lopuksi täytteen päälle loput murotaikinasta pieninä nokareina.
Paista 200-asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Tonnikala-kananmunapiirakka

Tälläistä tonnikala-kananmuna piirasta on tässä jossakin välissä tullut tehtyä.:)
Kananmuna sopii yllättävän hyvin tonnikalan kaveriksi tähän, vaikkei ehkä arvaisi.


Pohja
 150 g voita
 1½ dl juustoraastetta
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte
 3 rkl voita
2 dl kermaa
2 rkl sinappia
4 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
n. 150 g tonnikalasäilykettä liemineen
 juustoraastetta
ripaus suolaa

 Sekoita pohjan aineet nopeasti keskenään.
 Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada pohjan päälle.
 Ripottele piirakan pinnalle juustoraastetta.
Paista piirakkaa voidellussa piirakkavuoassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tummasuklaa-kahvikakku vauvaonnitteluna

Ystäväni sai hetki sitten pikkuisen prinsessan ja
vein rotinakakuksi heille tälläisen suklaa-kahvikakun vauvakoristuksilla. :)
Onnea Suvin perheelle pienokaisesta! ♥

 
 
Tummasuklainen kahvikakku tummalla suklaakiilteellä
 
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
 
kuorrute:
160g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
1½ rkl voita
 
koristeet sokerimassaa
 
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
  
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
 
 


maanantai 8. heinäkuuta 2013

Marjainen paistettu juustokakku

Paistettu juustokakku marjapäällystein oli tällä kertaa kokeiluvuorossa.
Pinnalle laitoin mustikoita ja mansikoita,
mutta tässähän voisi käyttää mitä marjoja vaan. :)

 
Koristeena oli pari sokerimassakukkaa ja perhoset.

 
pohja
200 g vaaleita keksejä
150 g voita

täyte:
600 g Philadelphia- tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl sitruunamehua
3 kananmunaa

päälle:
200 g sekalaisia marjoja
sokeria

 
Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin.
Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit, perunajauhot ja
sitruunamehu joukkoon.
Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle,
ripota marjat päälle ja vielä vähän sokeria pinnalle.
Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia,
 sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia.
Nosta jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin ja tarjoile se seuraavana päivänä.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Poliisipaitakakut

Vastavalmistuneelle poliisille lähti kaksi tälläistä poliisin-paita kakkua.
Nämä edustavat ilmeisesti enemmän sitä juhlapukeutumista krakoineen.
Onnea konstaapeli Järvinen! :)
 

















Kakku nro 1 vasemmalla ja kakku nro 2 ruusun kanssa oikealla.



 
 
Pohjana tumma mehevä kaakaopohja (ohje) gluteenittomilla jauhoilla,
täytteenä tuore mansikkamousse (ohje) laktoositon,
kostutus sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa.




lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nyrkkeilyhanska-kakku

Tämä kakku oli taas jotain ihan uutta,
ja hetki meni pohtiessa miten sen toteutan.
Siitä tuli isompi kuin mitä oli tarkoitus,
muuten en siitä tarpeeksi hanskamaista olisi saanut.
Kakku lähti yllärisynttärilahjaksi thai-nyrkkeilyä harrastavalle 30-vuotiaalle.
Paljon onnea Ossi! :)
 
 



 
Pohjana mehevä kaakaopohja (ohje),
kostutus sprite,
täytteenä tuoremansikkamousse,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys marsipaania ja
koristeet sokerimassaa.
 
 
 
Mansikkamousse tuoreista mansikoista

 4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
 sokeria
 10 liivatetta
½ dl mansikkamehua
litra tuoreita mansikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuustot.
Pilko tuoreet mansikat paloiksi.
 Kuumenna mansikkamehu ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää liivateseos tasaisena nauhana kerman joukkoon.
Lisää joukkoon mansikat ja sekoita, mutta älä murskaa mansikoita.