Mummini syntymäpäiville tekaisin tälläisen poro-suppilovahveropiirakan,
tämän mustaherukkahyydykekakun lisäksi.
Aivan ihanaa tästä tulee, jos saa tuoreita suppilovahveroita joukkoon,
mutta suolatut käyvät vallan hyvin myös.
Pohja:
150 g margariinia
½ tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1/3 dl vettä
Täyte:
100 g poronpaistileikettä silputtuna
175 g suppilovahveroita valutettuna tai tuoreina
2 dl juustoraastetta
200 g savuporo-juustolevitettä
2 dl kermaa
2 munaa
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Silppua päälle poronpaisti ja sienet.
Sekoita keskenään juustoraaste, juustolevite, kerma ja munat.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.
tämän mustaherukkahyydykekakun lisäksi.
Aivan ihanaa tästä tulee, jos saa tuoreita suppilovahveroita joukkoon,
mutta suolatut käyvät vallan hyvin myös.
Pohja:
150 g margariinia
½ tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1/3 dl vettä
Täyte:
100 g poronpaistileikettä silputtuna
175 g suppilovahveroita valutettuna tai tuoreina
2 dl juustoraastetta
200 g savuporo-juustolevitettä
2 dl kermaa
2 munaa
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Silppua päälle poronpaisti ja sienet.
Sekoita keskenään juustoraaste, juustolevite, kerma ja munat.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)