Tein jouluaatonaatoksi tälläisen joulun makuisen hyydykekakun,
jossa maistuu vanilja, joulupiparit ja kinuski.
Alkuperäinen resepti täältä.
Onnea Kakelle ja mukavaa lähestyvää joulua! :)
Pohja
225 g piparkakkuja
80 g margariinia
80 g margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
400 g vaniljarahkaa
3 rkl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
400 g vaniljarahkaa
3 rkl sitruunamehua
Kiille
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla ja sivele sisäreunat öljyllä
Murskaa piparkakut.
Sulata margariini ja lisää piparimurskan sekaan.
Painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet.
Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Kiilteen valmistus
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
Kuumenna kiehuvaksi.
Sulata joukkoon liivatteet.
Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)