maanantai 30. kesäkuuta 2014

Barbie-kakku

Pihla tyttäreni täytti 5 vuotta ja toiveena oli prinsessa/barbi-aiheinen figuurikakku.
Paljon onnea prinsessalleni! ♥

Lisäksi tarjolla oli mansikka-maitosuklaahyydykekakku (ohje)
 ja kinkku-meetvurstipiirakka (ohje).
 

Pohjana 25 hlön sokerikakkupohja (7 munan) (ohje),
täytteenä mustaherukka-valkosuklaamousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällysteet ja koristeet sokerimassaa.






Mustaherukka-valkosuklaamousse
6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
200 g valkosuklaata
200 g mustaherukoita
6 liivatetta
½ dl mustaherukkamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto ja sokeri. 
Kuumenna mehu kattilassa ja liuota liivatteet veteen.
Anna seoksen hieman jäähtyä ja
lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
Lisää jäiset mustaherukat sekaan ja sekoita.
 Kaada täyte pohjien päälle
 ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.





perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vadelma-valkosuklaahyydykekakku

Tein tyttärelleni nimipäiväkakun,
tällä kertaa vadelmavalkosuklaisen hyydykekakun.
Onnea Pihla! ♥
 
 
Pohja

180 g dominoja
75 g voita
 
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
300 g vadelmia
10 liivatetta
(½ dl sokeria)
½ vadelmamehua
 
 
 
Murskaa keksit ja sulata margariini.
Sekoita ne keskenään.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää mansikat valutettuina tai aivan jäisinä.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua.
 


 

 


torstai 19. kesäkuuta 2014

Mansikka-valkosuklaa kermakakku

Tein omille syntymäpäivilleni tänä vuonna tämmöisen
mansikka-valkosuklaatäytteisen kermakakun.
 
 
 
Tehty 25 hlölle,
pohjana tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
täytteenä mansikka-valkosuklaamousse,
päällä ja pursotuksina laktoositonta vispikermaa,
päällimmäisenä tuoreita mansikoita ja sulatettua valkosuklaata.
 
 
Mansikka-Valkosuklaamousse
 
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g mansikoita
10 liivatetta
200 g valkosuklaata
½ mansikkamehua
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää mansikat valutettuina tai aivan jäisinä tai vastaavasti tuoreina.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan palojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua
 


 

 

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mangohyydykekakku

 

 Pohja
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl mangososetta
sokeria
200 g pakastemangoa

 
Murenna keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu rasva joukkoon.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Vuoraa n. 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja lisää tuorejuustot ja sokeri.
 Sulata liivatteet kiehuvaan mangososeeseen.
  Lisää liivateseos juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tuhkimo-kakku

5-vuotiaalle prinsessalle tein Tuhkimo-aiheisen kermakakun.
Paljon onnea Venla! ♥


 
 
 
Tehty noin 25 hlölle,
pohjana vaalea sokerikakkupohja (7 munan) (ohje),
täytteenä appelsiinimousse (ohje)
kostutuksena appelsiinimehu,
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
päällys ja koristeet sokerimassaa.