maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kinkku-meetvurstivoileipäkakku

Tein kinkku-meetvurstivoileipäkakun Tanjan rippijuhliin,
samoihin mihin tämän täytekakun.


 
25 hlölle

pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
 24 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
 200 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
 1 prk sinappikurkkusalaattia
400 g yrttituorejuustoa
 400 g sipuli-ranskankermaa
200 g majoneesia

 kostutus
lihalientä

koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
 
 
 Hienonna kinkku, meetvursti, ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja ranskankermat sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkkusalaatti ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Vadelmainen rippijuhlakakku

Tein ripille pääsevälle tälläisen vadelma-kermakakun
sekä tämän kinkku-meetvurstivoileipäkakun.
Onnea Tanjalle rippipäivänä! :)
 


 
 
Tehty 25 hlölle,
pohjana tumma mehevä kakkupohja (ohje),
kostutus vadelmamehu,
täytteenä vadelmamousse (ohje),
pursotukset vispikermaa,
koristeet sokerimassaa,
päällys vadelmakiille.

 
Vadelmakiille hyytelösokerilla

n. 300g tuoreita vadelmia
1½ dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria

Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri sekaan.
Kiehauta sekoittaen ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Lado tuoreet vadelmat (tai aivan jäiset pakastevadelmat) kakun pinnalle,
alle voit levittää hyytelösokerikiillettä hiukan, niin kosteus pysyy paremmin kurissa.
Sivele tai liruttele lusikalla kiillettä vadelmien päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

 
 
 
tälläinen kinkku-meetvurstivoileipäkakku (ohje tulossa)



maanantai 14. heinäkuuta 2014

Pyry Tapanin ristiäiskakut

Pienen miehen ristäisjuhlaan tein kaksi tälläistä valko-vihreä sävyistä
reilun 25 hlön kakkua.
Toisessa kakussa koristeena vauva ja ruusut, toisessa ruusuja.
Onnea hienosta nimestä Pyry Tapani! :)

 
 

Pohjana sokerikakkupohja (ohje),
täytteenä kinuskimousse upotetuilla vadelmilla (ohje) ,
kostutuksena vadelmamehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
ja koristeet sekä päällys kaulintamassaa.


 
 




 






 

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Meetvursti-kinkkupiirakka

Tyttäreni 5-vuotissyntymäpäiville tein tälläisen
meetvursti-kinkkupiirakan (pellillinen),
mansikkamaitosuklaa-hyydykekakun (ohje)
sekä barbie-täytekakun (ohje).
 
 
Piirakkavuokaan saat piiraasta sopivan puolittamalla määrät.

Pohja
  8 dl vehnäjauhoja
300 g voita tai margariinia
 1 dl kylmää vettä

Täyte
200 g meetvurstia
200 g kinkkua suikaleina
kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 prk paahdettu sipuli creme fraichea
5 kananmunaa
 paprikajauhetta
 juustoraastetta

Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina sormilla kevyesti painellen 
leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja reunoille.
 
Pilko meetvursti ja kirsikkatomaatit
Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, creme fraichet ja mausteet.
Levitä pohjan päälle täytteet.
Kaada päälle kerma-munaseos ja juustoraastetta.
Lisää lopuksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
 

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mansikka-maitosuklaa-susupala-hyydykekakku

Tein Pihlan syntymäpäiville tämän barbiekakun lisäksi
tälläisen mansikkaisen susu-maitosuklaajuustokakun
sekä tätä kinkku-meetvurstipiirakkaa .





Pohja
180 g dominoja
75 g margariinia
Täyte
  4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200g mansikkarahkaa
200 g maitosuklaata
300 g mansikoita
6 liivatetta
(½ dl sokeria)
½ mansikkamehua
1 pss susupaloja


Murskaa keksit ja sulata margariini.
Sekoita ne keskenään.
Öljyä vuokan reunat.
Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 min ajaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä rahka. 
Sulata suklaa ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
Lämmitä mehu.
Liuota liivatteet.
 Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Lisää tuoireet mansikat paloina tai pakastemansikat jäisinä.
Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua. 
   Pilko päälle lisää susupaloja ja mansikoita.