Tein kinkku-meetvurstivoileipäkakun Tanjan rippijuhliin,
samoihin mihin tämän täytekakun.
25 hlölle
pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
24 kpl vehnäpaahtoleipiä
täyte
200 g savupalvikinkkua
pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
24 kpl vehnäpaahtoleipiä
täyte
200 g savupalvikinkkua
200g meetvurstia
1 punainen paprika
1 prk sinappikurkkusalaattia
400 g yrttituorejuustoa
400 g sipuli-ranskankermaa
200 g majoneesia
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
1 prk sinappikurkkusalaattia
400 g yrttituorejuustoa
400 g sipuli-ranskankermaa
200 g majoneesia
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
meetvurstia
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
Hienonna kinkku, meetvursti, ja paprika.
Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja ranskankermat sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkkusalaatti ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.
Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja ranskankermat sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, meetvurstit, kurkkusalaatti ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.