sunnuntai 29. joulukuuta 2013

K-18 Kulli - täytekakku

Pidin isolle joukolle tyttökavereita tupaantulijaiset uuteen kotiini ja koska paikalla oli lauma naisia, niin mikä olisi kakun aihe..niinpä.
Miehen elinhän se tietenkin. :D
Tämän kakun lisäksi tarjolla oli tottakai paljon juotavaa,
fetasalaattia, lihapullia, chiliylläreitä, nakkeja, patonkeja ja tätä tonnikalamakaronisalaattia,
joulutorttuja sekä namusia.

 
 

 


 



 
Pohjana suklaatäytekakkupohja,
täytteenä pätkismousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa.



Suklaakakkupohja
 7 kananmunaa
 200 g tummaa leivontasuklaata
 3 ½ dl vehnäjauhoja
 1 ½ rkl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
 ½ tl suolaa
 250 g voita
3 dl fariinisokeria

 Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 26 cm).
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia.



Pätkismousse
 4 dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
 2pss pieniä Pätkiksiä (280g)
 4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä/maitoa/sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata pätkikset tai vaihtoehtoisesti jätä osa niistä paloiksi,
niin saan kivoja sattumia täytteeseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuustot ja sokeria jos tarve vaatii.
Kuumenna neste ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää pätkikset täytteeseen.

tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluinen kahvikakku suklaakuorrutuksella

Vein jouluksi mummilleni tälläisen joulunmakuisen suklaakuorrutteisen kahvikakun.
Oikein Hyvää Joulua tämän myötä kaikille! :)

 

 
Jouluinen kahvikakku
 
450g fariinisokeria
300g vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2dl piimää
2 munaa
100g voisulaa
 
Voitele iso kuivakakkuvuoka ja jauhoita se.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munat, piimä ja sulatettu voi jauhoihin.
Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia,
kunnes on kypsä. 
Valmista suklaakuorrute kun kakku on jäähtynyt.
 
 
 
Suklaakuorrute
kuorrutus
200 g tummaa suklaata
50 g voita
 
Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Valuta kakun päälle ja koristele.
 
Koristeena valkosuklaaraitoja sekä sokerimassakukkia.
 



maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluinen hyydykekakku

Tein jouluaatonaatoksi tälläisen joulun makuisen hyydykekakun,
jossa maistuu vanilja, joulupiparit ja kinuski.
Alkuperäinen resepti täältä.
Onnea Kakelle ja mukavaa lähestyvää joulua! :)


 
Pohja
225 g piparkakkuja
80 g margariinia
 
Täyte
4 liivatelehteä
 4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
400 g vaniljarahkaa
 3 rkl sitruunamehua
 
Kiille
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria

Koristeena
kermavaahtoa
marsipaanikukkia ja sokerimassalehtiä

 
 
Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla ja  sivele sisäreunat öljyllä
Murskaa piparkakut.
 Sulata margariini ja lisää piparimurskan sekaan.
Painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet.
Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
 
Kiilteen valmistus
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri.
Kuumenna kiehuvaksi.
Sulata joukkoon liivatteet.
 Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
Irrota irtopohjavuoasta.



Kinkkuvoileipä kakku vol 2

Tälläisen kinkkuvoikkarikakun tein sisarusten yhteisille syntymäpäiville,
samoille kuin tämä Titinalleperhettä kuvaava kakku sekä
tämä Palomies Sami-täytekakku.



Kinkkuvoileipäkakku 25 hlölle

pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
 24 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
250 g savupalvikinkkua
1 punainen paprika
 1 prk sinappikurkkusalaattia
400 g yrttituorejuustoa
200 g smetanaa
200 g majoneesia

 kostutus
lihalientä

koristeet
kinkkuleikkeitä
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia



 Hienonna kinkku, ruohosipuli, ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappikurkkusalaatti ja smetana sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, ruohosipulit, kurkut ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kymmenen palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja viisi peräkkäin.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Palomies Sami-kakku

Sisarusten yhteisille syntymäpäiville lähti 3-vuotiaalle pojalle
tälläinen Palomies Sami täytekakku.
 Samoille synttäreille meni myös isosiskolle
 tämä Isoäiti-nalle ja Trioli-nalle aiheinen kakku 
sekä tämä kinkkuvoileipäkakku.
Onnea Roopelle! :)




 
Pohjan tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
täytteenä toisessa välissä laktoosittomasta suklaasta tehty mousse
ja toisessa mansikkamousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
pursotukset ja päällys laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa ja marsipaania.



Täytteet tehty yhteen väliin.

Laktoositon suklaamousse

150 g laktoositonta suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
sokeria tarvittaessa

Vatkaa vispi ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon.
Sulata suklaa ja sekoita kermaseokseen, lisää sokeria jos mielestäsi tarvii.


 Mansikkamousse

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
2 rkl mansikkamehua
150 g mansikoita
sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmän veteen.
Vatkaa vispi.
 Sekoita joukkoon tuorejuustot.
Kuumenna mansikkamehu ja sulata liivatteet siihen.
Lisää tasaisena nauhana kermaseokseen.
Murskaa jäiset mansikat joukkoon tai valuta sulat mansikat hyvin ennen lisäystä.
Lisää sokeria tarvittaessa.




lauantai 21. joulukuuta 2013

Isoäiti-nalle ja Trioli-nalle täytekakku

Sisarusten yhteisille syntymäpäiville lähti 5-vuotiaalle tälläinen Titi-nalle aiheinen kakku,
jossa siis esiintyivät Isoäiti-nalle ja Trioli-nalle.
Samoille syntymäpäiville meni veljelle tämä Palomies Sami-kakku 
sekä tämä kinkkuvoileipäkakku.
Paljon onnea Emma! :)
 

 

 
Kakku alle 20 hlölle,
pohjana 4 munan sokerikakkupohja (ohje),
täytteenä kinuskimousse upotetuilla vadelmilla (ohje),
kostutuksena sprite,
pursotukset ja päällys laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa ja marsipaania



perjantai 20. joulukuuta 2013

Kermakakku ruusulla 40-vuotiaalle ja erilliset koirakoristeet

Kermakakku fuksianpunaisella suurella ruusulla,
kinuskikuorrutteella
ja erikseen tehdyillä belgianpaimenkoirakoristeilla (pöytäkoristeeksi)
lähti 40-vuotissyntymäpäiville/valmistujaisiin.
Kakku tehty laktoosittomana, reilulle 25 hlölle.
Paljon onnea Milla! :)

 


 

Belgianpaimenkoirat, pk-liivit, palloja ja noutokapuloita
pöytäkoristeessa.
Kaikki tehty kaulintamassasta.


 
Pohjana tumma mehevä kakkupohja (ohje),
päällä kinuskikuorrute (ohje),
kostutuksena sprite,
täytteenä kinuskimousse upotetuilla vadelmilla,
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
koristeet sokerimassaa ja marsipaania.
 
 
 
Kinuskimousse upotetuilla vadelmilla
 
Kinuskikastike:
 3 dl kuohukermaa
 3 dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
 4 dl kuohukermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
 3 rkl vettä
 
200 g jäisiä kotimaisia vadelmia

 
 
 Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivää asti.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
Levitä täyte kostutetun pohjan päälle, upota joukkoon vadelmia.
 






lauantai 14. joulukuuta 2013

Jouluinen hevoskakku

Hevonen talvisessa maisemassa oli toiveena tämän kakun suhteen.
Lisäksi vähän joulunpunaista väriä ja joulutähtiä joulun tunnun aikaansaamiseksi.
Onnea nimipäivänä Aadalle! ♥
 

 

Kakku tehty alle 20 hlölle,
pohjana 4 munan sokerikakkupohja (ohje),
täytteenä toisessa välissä banaanimousse,
toisessa välissä kinuskimousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi ohje,
päällys ja koristeet sokerimassaa sekä marsipaania.



Kinuskimousse

Kinuskikastike:
 2 dl kuohukermaa
 2 dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
2 dl kuohukermaa
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Siirrä jääkaappiin.
Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta.
Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
 Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
 


Banaanimousse (yhteen väliin)
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 banaania
½ dl sokeria
3 liivatetta
½ dl maitoa/mehua
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit.
Kiehauta maito ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
Pilko banaanit ja lisää joukkoon.
 
 


torstai 12. joulukuuta 2013

Porovoileipäkakut vol 2

50-vuotissyntymäpäiville meni näiden täytekakkujen lisäksi
2 kappaletta tälläisiä porovoileipäkakkuja.
Yksi voikkarikakku on noin 20 hlölle.

 


 
 

Pohja 
16 palaa vaaleaa paahtoleipää
16 palaa ruispaahtoleipää

Täyte
300 g lämminsavupororouhetta
600 g yrittituorejuustoa
 200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
100 g smetanaa
1 punainen paprika
1 ruukku ruohosipulia

kostutus: laimeaa lihalientä

päällä:
 maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkeutettuna pursotettuna
1 pkt poroleikkeleitä
kurkkua
minitomaatteja
salaattia
herneenversoja


 Hienonna ruohosipuli ja paprika.
 Sekoita pororouhe, tuorejuustot, majoneesi, smetana ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon ruohosipulit ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi poroleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.