sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Punainen kuplavolkkari-kakku

18-vuotiaalle pojalle tein tälläisen punaisen kuplavolkkarikakun.
Onnea Miki! :)
 

 


 

 
Kakku noin 35 hlölle,
pohjana 10 munan sokerikakkupohja (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
täyte kinuskimousse- ja mansikkamousset,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet sokerimassaa, päällys marsipaania.



Kinuskimousse

Kinuskikastike:
 3 dl kuohukermaa
 3 dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
 4 dl kuohukermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
 3 rkl vettä

  
 Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivää asti.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.


Mansikkamousse

 4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g tuorejuustoa
500 g mansikoita
½ dl sokeria
9 liivatetta
½ dl tuoremansikkamehua
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Murskaa/soseuta mansikat ja valuta nesteet.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto ja sokeria (maun mukaan).
Kuumenna mansikoista jäänyttä mehua ja sulata joukkoon liivatteet.
Lisää tasaisena nauhana koko ajan vatkaten kermaseokseen ja sekoita.
Lisää viimeiseksi sekaan kohmeiset murskatut ja valutetut mansikat.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...